ua en ru

Міненерго планує отримати з неконтрольованих території Донбасу не менше 200 тис. т вугілля

Міненерго планує отримати з неконтрольованих території Донбасу не менше 200 тис. т вугілля

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує отримати з територій Донбасі, що знаходяться під контролем бойовиків, не менше 200 тис. т вугілля. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"З неконтрольованої території ми очікуємо отримати не менше 200 тис. т вугілля. Але це питання непрогнозоване, тому що залежить від багатьох факторів", - заявив Демчишин.

Він повідомив, що Україна планує завозити вугілля, насамперед з Росії та Казахстану."Протягом останніх трьох днів в Україну з Росії зайшло близько 50 тис. т", - зазначив Демчишин.

Крім того, міністр розраховує отримати в першій декаді січня 160 тис. т вугілля з ближнього зарубіжжя, протягом 2 і 3 декади - не менш 320 тис. т.

Також, компанія ДТЕК паралельно з державною компанією везе від 500 тис. т до 700 тис. т.

Проте, за його словами, в зимові місяці Україні додатково требо спалювати порядку 1 млн т вугілля, накопити ці запаси не наразі немає можливості.

"Тому до кінця опалювального сезону ми будемо жити в надзвичайній ситуації", - зазначив Демчишин.

Нагадаємо, за словами Демчишина, в Міненерго очікують імпорт вугілля до України в об'ємі біля 300 тис . т вугілля на місяць