ua en ru

Міненерго зобов'язалося відновити електропостачання в усіх 280 населених пунктах сьогодні

Міненерго зобов'язалося відновити електропостачання в усіх 280 населених пунктах сьогодні Фото: снігопад

До відновлення електропостачання залучено 248 ремонтних бригад

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України зобов'язалося відновити сьогодні, 18 січня 2016 року, електропостачання в усіх 280 населених пунктах, де воно було припинено. Про це в ході засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив заступник міністра енергетики Олександр Светелік, передає кореспондент РБК-Україна.

"В нас ситуація сама важка у п'яти регіонах - Херсон, Миколаїв, Одеса, Кіровоград і Дніпропетровськ. Найважча ситуація в Херсоні",- розповів Светелік та додав, що у результаті погіршення погодних умов було знеструмлено 280 населених пунктів.

"У нас на сьогодні 280 населених пунктів, це інформація на 14-ту годину, знеструмлено", - додав він та розповів, що, зокрема, в Херсонській області - 115, Одеській - 66, Миколаївській - 77, Дніпропетровській - 23, Кіровоградській - 20.

До відновлення електропостачання, за його словами, залучено 248 ремонтних бригад та 298 одиниць техніки.

Також представник Міненерго запевнив, що до кінця сьогоднішнього дня електропостачання в усіх населених пунктах буде відновлено.

"На сьогодні я хочу сказати, що ті населені пункти, які відключені, всі області, 5 областей, які я називав, ми чітко маємо програму, що сьогодні буде відновлено енергопостачання",- наголосив він.

За словами заступника міністра інфраструктури Володимира Омельяна, за рішенням "Укрзалізниці" у зв'язку з негодою було обмежено рух вантажних потягів на "Південній залізниці". Також припинено роботу Харківського, Херсонського, Тернопільського аеропортів та поки що припинено авіасполучення між Дніпропетровськом та Одесою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики прогнозують сильні снігопади 19 січня в трьох областях України.