ua en ru

Міненерго ініціює введення НС в енергетиці

Міненерго ініціює введення НС в енергетиці Фото: Міненерго ініціює введення НС в енергетиці

НС передбачає віялове відключення електроенергії по всій країні

Міністерство енергетики та вугільної промисловості ініціює введення Кабінетом міністрів режиму надзвичайного стану в енергетичній сфері України. Про це сьогодні в ході засідання Антикризового енергетичного штабу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство буде ініціювати введення надзвичайного стану в енергетиці", - сказав він.

Міністр зазначив, що при введенні надзвичайних заходів на ринку електричної енергії впроваджується ручна система управління энергосектором, здійснюється максимальне навантаження на споживання газового вугілля теплоелектростанціями. Також це означає, що станції будуть працювати на мінімально допустимому складі обладнання з метою економії вугілля.

"Це дозволить скоротити споживання вугілля на 20%", - зазначив Насалик.

Крім цього, за словами міністра, тимчасові заходи на ринку електроенергії передбачають введення віялових відключень.

Глава відомства також зазначив, що міністерство має намір вже завтра на засіданні уряду звернутися з пропозицією про введення НС на ринку електроенергії.

"Ми підготували розпорядження про тимчасове запровадження надзвичайних заходів на рику електроенергії, і ми в найближчі години внесе їх а засідання уряду", - заявив Насалик.

Міністр підкреслив, що якщо не вжити зараз необхідних заходів, то вже через два тижні Україна зіткнеться з проблемою неможливості покриття пікових навантажень енергосистеми.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що питання введення НС в енергетиці буде розглянуто сьогодні.