ua en ru

Міненерго: держбюджет передбачає виділення 0,5 млрд гривень на погашення боргів шахтарям

Міненерго: держбюджет передбачає виділення 0,5 млрд гривень на погашення боргів шахтарям Фото: страйк шахтарів

Коли відповідна документація буде узгоджена з іншими відомствами, кошти почнуть надходити на підприємства

Департамент вугільно-промислового та торфодобувного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості зазначає, що в державному бюджеті України на 2016 рік закладено можливість використати 500 млн гривень на погашення боргів вугледобувних підприємств, передає прес-служба Міненерго.

При цьому підкреслюється, що для отримання коштів в максимально стислі строки необхідно підготувати відповідну документацію.

"Кошти на покриття боргів перед працівниками державних шахт, видобуток яких є збитковим, уже другий рік не фінансуються з прямих дотацій. В ухваленому... Державному бюджеті України на 2016 рік закладено можливість використати 500 млн. грн. на погашення боргів вугледобувних підприємств. Для цього необхідно в максимально стислі строки підготувати відповідну документацію, робота над цим ведеться з перших днів року", - вказує міністерство.

Зазначається, що як тільки відповідна документація буде готова та узгоджена з іншими відомствами, кошти почнуть надходити на підприємства.

Нагадаємо, у Львівській області гірники шахти "Степова" ДП "Львіввугілля" 2 січня 2016 року почали страйк через заборгованість по зарплаті.