ua en ru

Міненерго: з Донбасу залізницею вивозиться в 10 разів більше вугілля, ніж імпортується

Міненерго: з Донбасу залізницею вивозиться в 10 разів більше вугілля, ніж імпортується Фото: міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин (RFE/RL)

За підсумками року на українські ТЕС було поставлено 8 млн 508,5 тисяч тонн вугільної продукції із зони АТО

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України не знають про припинення вантажного залізничного сполучення з непідконтрольними Україні районами Донецької і Луганської областей. Про це з посиланням на прес-службу відомства повідомляє ICTV.

"Така інформація поки не підтверджена, як і ймовірність блокування поставок вугілля із зони АТО через зазначені причини", - заявили в Міненерго.

За даними відомства, протягом 2015 року на українські теплоелектростанції із зони АТО було поставлено 8 млн 508,5 тисяч тонн вугільної продукції. "Це в 10 разів більше, ніж імпортовано за аналогічний період з ПАР, і у 13 разів більше, ніж завезено з Росії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну, ДП "Донецька залізниця" має бути ліквідовано з 1 березня. Через припинення діяльності підприємства вже двічі повністю переривалося сполучення з вугільними та металургійними виробництвами, розташованими в непідконтрольних районах Донбасу. У разі зупинки залізничного сполучення Україна позбудеться доступу до власного антрацитового вугілля, на якому працюють сім із 14 ТЕС. Представники підприємств, а також профспілок вугільників вже звернулися до керівництва країни із закликом призупинити ліквідацію ДП "Донецька залізниця".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України включив до плану споживання вугілля поставки з окупованих територій Донбасу.