ua en ru

Мінекономрозвитку підготувало проект програми з імплементації УА з ЄС

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підготувало проект програми з імплементації угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний бюлетень Кабінету міністрів України.

Проект програми включає перелік необхідних змін із 552 пунктів, які розбиті на п'ять основних груп: інституційні та адміністративні; інфраструктурні; системні та нормативно-правові; адаптація законодавства і виконання зобов'язань з імплементації Угоди, заходи щодо співпраці та забезпечення діалогу Україна-ЄС.

У рамках цих груп намічені зміни діляться за різними галузями і сферами: космос і транспорт, рух капіталу та туризм, інтелектуальна власність і культура.

Перелік також містить окремі конкретні проекти, наприклад, залучення до липня 2015 р. кредитів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку на електрифікацію двох ділянок залізниць.

Крім того, проект заходів передбачає, що в органах виконавчої влади буде визначено структурні підрозділи, відповідальні за виконання програми з імплементації Угоди про асоціацію.

"Незважаючи на складнощі, Україна рішуче налаштована на підписання угоди про асоціацію з ЄС, яке очікується 28 листопада поточного року у Вільнюсі, і повну імплементацію європейських стандартів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за підсумками 2012 р. обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною і ЄС становив 50,7 млрд дол.. або 29,2% від загального обсягу зовнішньої торгівлі України. У 2013 р. майже 80% загального обсягу іноземних інвестицій в Україну надійшло з країн Євросоюзу.