ua en ru

Мінекономрозвитку ініціює спрощення механізму реєстрації інвестпроектів

Міністерство економічного розвитку України ініціює спрощення механізму реєстрації інвестиційних проектів. Про це повідомив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Віктор Коваленко, передає прес-служба міністерства.

"З метою поліпшення інвестиційного клімату планується спростити механізм державної реєстрації інвестиційних проектів та проектних пропозицій для підприємців", - зазначив Коваленко.

За його словами, Мінекономрозвитку розробило законопроект, який передбачає врегулювання порядку надання адміністративної послуги з державної реєстрації інвестиційних проектів.

"Проектом Закону вносяться уточнення до переліку документів, необхідних для здійснення державної реєстрації, а також щодо термінів розгляду поданих документів і передбачаються нововведення, які значно спрощують процедуру реєстрації інвестиційних проектів", - пояснив Коваленко.

Він також додав, що оновлений механізм дозволить підприємцям скоротити час і грошові витрати при реєстрації проектів та пропозицій, адже він передбачає скасування необхідності нотаріального посвідчення установчих документів.