ua en ru

Мінекономрозвитку до кінця 2011 р. підготує проект стратегії розвитку державно-приватного партнерства

Міністерство економічного розвитку та торгівлі до кінця 2011 р. підготує проект стратегії розвитку державно-приватного партнерства в Україні. Про це РБК-Україна заявив директор департаменту інвестиційної та інноваційної політики Мінекономрозвитку Володимир Панченко.
"В Міністерстві економічного розвитку та торгівлі готується проект стратегії розвитку державно-приватного партнерства в Україні. До кінця року ця стратегія буде", - заявив Панченко.
Він відзначив важливість розробки такого документу, враховуючи рамковий характер прийнятого у серпні 2010 р. закону, який дає рекомендації, але не описую механізми, що призводить до нестиковок між органами влади і бізнесом та різного розуміння того, як використовувати цей інструмент.
"Існує непорозуміння на рику і в органах влади. Кожен трактую закон як хоче, тобто державно-приватним партнерством називається будь-яка взаємодія держави і приватного бізнесу, але це не так. Державно-приватне партнерство - це певна форма взаємодії, яка має бути визначена. У стратегії буде більш чітка термінологія, але головне - будуть виділені пріоритети, на що спрямовувати увагу, і куди рухатись приватним партнерам. Також буде визначений і короткотерміновий, і довгостроковий план робіт", - заявив Панченко.