ua en ru

Мінекономіки: Україна може підписати новий договір про ЗВТ з країнами СНД в 2010 році

Україна може підписати новий договір про зону вільної торгівлі з країнами СНД в 2010 р. Про це на прес-конференції заявив заступник голови департаменту торговельних відносин з країнами СНД та Росією Мінекономіки Володимир Шевченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На останньому раунді переговорів, який був 15-16 липня в Москві, ми подискутували з цього питання, і, за оптимістичним поглядом, ми повинні підписати договір до кінця цього року... Песимістичний - це перша половина наступного року", - сказав В.Шевченко.

Він також зауважив, що новий договір буде базуватися на принципах СОТ, адже з моменту підписання діючої угоди про зону вільної торгівлі в 1994 р. багато країн СНД приєдналися до Світової організації торгівлі. "В новому договорі, на відміну від угоди, яка є зараз, не лише зафіксовано всі вилучення з зони вільної торгівлі між країнами, але й встановлено терміни їх скасування", - заявив В.Шевченко. Крім того, в проект документу, за словами В.Шевченка, включено технічні регламенти та фітосанітарні вимоги до продукції.