ua en ru

МЕРТ спростовує блокування українських фур в РФ

МЕРТ спростовує блокування українських фур в РФ Фото: Наталія Микольська

Діяло лише обмеження на транзит до Казахстану через РФ товарів "під ембарго"

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) спростовує блокування українських фур в Російській Федерації. Про це на своїй сторінці у Facebook написала заступник глави МЕРТ Наталія Микольська.

"Розповсюджена 13-14.02 інформація, що РФ обмежила перевезення українських перевізників не відповідала дійсності. Єдині обмеження, які діяли - це транзит до Казахстану через РФ товарів "під ембарго". Зафіксовані поодинокі випадки проблем з перетином кордону РФ українськими водіями", - йдеться у повідомленні.

Також Микольська нагадала, що сьогодні, 15 лютого 2016 року, відбудеться засідання Кабінету міністрів України щодо ситуації з перевезеннями вантажним автотранспортом, зареєстрованим в РФ.

Окрім цього, розглядатиметься питання заборони РФ руху вантажного автотранспорту з України, запровадженою 15.02 близько 17:00.

Сьогодні дуже насичений день і складний день:1. Засідання Кабінету Міністрів України щодо ситуації з перевезеннями ван...

Опубликовано Nataliya Mykolska 14 февраля 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний директор брянської транспортної компанії "Ространс" Микола Саврухин заявив, що у Росії 14 лютого почали блокувати українські фури.

Окрім цього, про те, що Росія призупинила рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, по своїй території повідомили й в прес-службі Міністерства транспорту Росії.