ua en ru

Мінтранс Росії заборонив рух українських вантажівок

Мінтранс Росії заборонив рух українських вантажівок Фото: РФ заборонила рух українських вантажівок

Заборона буде діяти до врегулювання Україною ситуації з блокуванням російських фур

Росія призупинила рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, по своїй території. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства транспорту Росії.

"Дія зазначених заходів буде зберігатися до врегулювання українською стороною ситуації з неправомірним блокуванням російських вантажних автотранспортних засобів на території України. З 11 лютого 2016 року на території України групами осіб неправомірно блокуються вантажні транспортні засоби російських автоперевізників, які здійснюють транзитний проїзд між територією РФ та державами Європейського союзу з території України. Зазначені дії є грубим порушенням угоди між урядом РФ і урядом України про міжнародне автомобільне сполучення, згідно з яким сторони забезпечують можливість здійснення транзитних перевезень по своїх територіях", - йдеться в повідомленні.

В Мінтрансі заявили, що в даний час у різних областях України залишаються заблокованими понад 100 вантажних автомобілів, понад 500 вантажних автомобілів не можуть в'їхати на територію України з боку Європейського союзу.

Нагадаємо, російські фури, які намагаються доїхати в країни Європейського союзу, блокують вже у дев'яти областях України.