ua en ru

Мінекономіки Німеччини ініціює приватизацію великих компаній країни

Міністерство економіки Німеччини виступило з пропозицією приватизувати великі компанії. Про це повідомляє "Росія-24" з посиланням на німецьке видання Die Welt.

У розпорядженні видання опинилася копія документа, направленого уряду міністром економіки Філіпом Реслером. Реслер пропонує якнайшвидше створити експертну комісію, щоб розробити чіткий план з продажу частки держави в комерційних підприємствах, а також фінансових установах. Ніяких конкретних дій міністр поки не виклав, проте мається на увазі досить швидкий вихід держави з підприємств, так що завдяки отриманій компенсації бюджет Німеччини стане бездефіцитним вже до 2016 р.

В 2013-2014 роках уряд прогнозує дефіцит бюджету на рівні 1,3% ВВП країни.

Держава в Німеччині володіє істотними частками в низці великих компаній і банків. Зокрема, влада розпоряджається 16,9% банку KfW і статутним капіталом 1,8 млрд євро. Крім того, частка держави в телекомунікаційній компанії Deutsche Telekom становить 14,8%, а статутний капітал - 1,67 млрд євро.

Поки неясно, чи торкнеться пропозиція Міністерства економіки інфраструктурних компаній. Зараз федеральна влада розпоряджається 100% залізничної компанії Deutsche Bahn і статутним капіталом в 2,1 млрд євро. Крім цього держава володіє частками в поштовій службі Deutsche Post, аеропортах Берліна - Шенефельд, Кельн - Бонн і Мюнхен, а також в службі безпеки польотів і компанії за операціями з нерухомістю TLG Immobilien.

Читайте також: Індія прискорить продаж часток у держкомпаніях