ua en ru

Мінекології планує збільшити до 15% площу природно-заповідних зон до 2020

Мінекології планує збільшити до 15% площу природно-заповідних зон до 2020 Фото: Вронська розповіла про збільшення площі природно-заповідних зон

У планах відомства створення транскордонного об'єкту природно-заповідного фонду спільно з Білоруссю

Міністерство екології планує до 2020 року збільшити площу природно-заповідних зон України до 15%. Про це в ході брифінгу повідомила в.о. міністра екології та природних ресурсів України Ганна Вронська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наразі 6 відсотків загальної території займають об'єкти природно-заповідного фонду... загальна тенденція в Європі - це близько 15 відсотків площі країни займають такі об'єкти. Саме таку цифру ми заклали в програму розвитку країни до 2020 року",- розповіла Вронська.

За її словами, йде мова не тільки про заповідники, а й про створення нових чи розширення національних парків, об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, заказників, біорезерватів.

Також у планах відомства створення транскордонного об'єкту природно-заповідного фонду спільно з Білоруссю, що стане можливим після створення Чорнобильського біосферного заповідника.

"Ми плануємо створення в рамках програм ЮНЕСКО "Людина і біосфера" транскордонного українсько-білоруського біосферного резервату загальною площею близько 500 тисяч гектарів. Це є європейською практикою. Це є нашою практикою співробітництва з сусідніми країнами",- підсумувала вона.

Нагадаємо, Міністерство екології очікує на створення в 2016 році Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.