ua en ru

Мінекології очікує на створення Чорнобильського біосферного заповідника в 2016

Мінекології очікує на створення Чорнобильського біосферного заповідника в 2016 Фото: Вронська розповіла про Чорнобильський біосферний заповідник

Заповідник може бути створений відповідно до указу президента

Міністерство екології очікує на створення в 2016 році Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Про це в ході брифінгу повідомила в.о. міністра екології та природних ресурсів України Ганна Вронська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Одним із пріоритетів діяльності міністерства на 2016 рік є створення Чорнобильського біосферного заповідника",- розповіла Вронська.

За її словами, площа заповідника становитиме майже 200 тисяч гектар. Сам заповідник буде знаходитися поза межами промислової зони, радіус якої буде скорочено з 30 до 10 кілометрів. Відповідно поза межами промислової зони і буде функціонувати заповідник.

Вронська підкреслила, що заповідник може бути створений відповідно до указу президента.

Як повідомили у відомстві, усі необхідні документи для створення заповідника вже передані на підпис голови держави. Відповідно, Вронська висловила сподівання, що заповідник може бути створений до 30-ої річниці з дня катастрофи на Чорнобильській АЕС.

"Такий заповідник створюється указом президента. Документи, які вимагались від міністерства екології, ми підготували. Вони зараз знаходяться в Адміністрації президента. Ми сподіваємось, що Адміністрація президента підтримає цю ідею, і президент зможе підписати цей указ саме до 26 квітня, коли ми будемо відзначати 30-ті роковини Чорнобильської трагедії",- підсумувала вона.

Нагадаємо, Верховна Рада України ратифікувала угоду між Кабінетом міністрів і урядом Німеччини про фінансове співробітництво (асигнування 2011, 2012 і 2013 року), а саме проект "Підтримка природно-заповідних територій в Україні". Відповідний законопроект №0071 підтримали 253 депутата ВР.