ua en ru

Мінекології за новий конкурс до комісії з відбору членів антикорупційного Нацагентства

Мінекології за новий конкурс до комісії з відбору членів антикорупційного Нацагентства Фото: Ігор Шевченко

Багато громадських організацій, що беруть участь у відборі, раніше не займалися антикорупційною діяльністю

В Україні потрібно провести новий конкурс на затвердження учасників конкурсної комісії від громадськості з відбору членів Національного агентства з питань протидії корупції. Про це сьогодні заявив міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко під час брифінгу на тему "Вибори до Агенції по запобіганню корупції: недбалість або фальсифікація?", передає кореспондент РБК-Україна.

"На мою думку, потрібно все ж скасувати це розпорядження Кабінету міністрів і оголосити відкритий конкурс за принципом, як це було для ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро", - заявив Шевченко.

Також глава Мінекології зазначив, посилаючись на власні джерела, що ряд громадських організацій, які брали участь у відборі, не займалися антикорупційною діяльністю.

"Зараз мені повідомляють: організації, які брали в цьому участь, не відповідали критеріям, передбаченим і законом, і постановою Кабінетом міністрів. Тобто ці організації, багато з них, не мали досвіду в антикорупційній діяльності", - повідомив міністр.

Також, за словами Шевченка, тільки два кандидати є "гідними". "Мені здається, там два кандидати - гідні люди, а два інших ось мені здаються дуже підозрілими", - заявив глава Мінекології.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України затвердив склад конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

3 липня стало відомо, що комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції залишив виконавчого директора Transparency International Україна Олексія Хмару кандидатом у члени комісії з відбору членів Агентства по боротьбі з корупцією, поки не надійде відповідь з Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, Нацагентство з протидії корупції, згідно з планами Міністерства юстиції, запрацює до кінця року.

Зазначимо, що Національне агентство з питань протидії корупції має стати головним превентивним органом у сфері запобігання корупції. Основним завданням агентства є введення до кінця поточного року електронної форми декларування майна держчиновниками.