ua en ru

Мінекології не планує скорочень через реформування обласних управлінь з питань екології

У зв'язку з реформуванням обласних управлінь з питань екології ніяких скорочень не буде. Про це сьогодні на прес-конференції заявив міністр екології Олег Проскуряков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Йде реформування згідно адміністративної реформи. Обласні управління не ліквідовуються, а реформуються. Просто буде йти перепідпорядкування. Раніше вони були в складі Міністерства охорони навколишнього середовища, то зараз вони будуть в складі обласних державних адміністрацій і будуть підпорядковуватись безпосередньо губернаторам... З 18 травня в повному складі, з тією ж штатною чисельністю, з тими зарплатами, з тими ж прізвищами, просто будуть підпорядковані головам облдержадміністрації. Функції залишаться такими самими... Ніяких скорочень, ніяких інших соціальних напруг пов'язаних з цим не буде", - заявив Проскуряков.
За його словами, тепер губернатори узгоджуватимуть призначення керівників обласних управлінь з питань екології з міністерством.

"Якщо раніше міністерство назначало керівників і узгоджувало його з губернатором, то тепер губернатор виноситиме на узгодження з міністерством посаду керівника. І оскільки це управління екології, то їхня діяльність також буде контролюватися Міністерством екології", - пояснив Проскуряков.

Він також додав, що якщо все-таки в результаті реформування будуть скорочення на місцях, то винні посадовці понесуть за це відповідальність.

Читайте також: Україна виступає за продовження дії Кіотського протоколу, - Мінекології.