ua en ru

Міндоходів в II півріччі 2013 р. планує введення електронної книги обліку доходів і витрат

Міністерство доходів та зборів в II півріччі 2013 р. планує введення електронної книги обліку доходів і витрат. Про це повідомляє прес-служба Міндоходів.

"З метою підвищення рівня адміністрування та поліпшення ефективності роботи в другій половині поточного року в Міндоходів планується... введення електронної книги обліку доходів і витрат. Тобто платники при отриманні електронного ключа матимуть можливість в електронному форматі вести книгу та автоматично заповнювати на підставі даних книги податкову звітність, яку можна направляти в он-лайн режимі до податкового органу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Міндоходів планує дозволити подавати заяви платниками про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді.

За даними міністерства, місцеві бюджети за 8 місяців 2013 р. від підприємців-спрощенців отримали 3,3 млрд грн, що на 1,06 млрд грн більше ніж у минулому році.

Всього на даний момент майже 1 млн. 255 тис. фізичних осіб-підприємців в Україні обрали спрощену систему оподаткування. Першу групу обрали 271 тис. осіб (21,5 % від загальної кількості); другу - 698 тис. осіб (55,6%); третю групу- 286 тис. осіб (22,8%), п'яту групу - 263 особи (0,02%).