ua en ru

Міндоходів створить підрозділ з контролю професійної та етичної поведінки своїх співробітників

Міністерство доходів і зборів України створить спеціальний структурний підрозділ, на яке буде покладена функція комплаєнса і контролю за дотриманням співробітниками міністерства професійних та етичних стандартів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Структура і принципи роботи підрозділу отримала схвальні відгуки міжнародних експертів під час презентації в рамках 30-тій Міжнародній конференції Foreing Corrupt Practies Act (FCPA), яка пройшла у Вашингтоні (США). Українську делегацію на цьому заході очолював начальник Головного управління внутрішньої безпеки Олександр Стетюха.

За його словами, на основі п'ятирічного стратегічного плану розвитку Міндоходів, який був розроблений спільно з експертами PricewaterhouseCoopers, у міністерстві проводиться системна робота по формуванню нульової терпимості до корупції. Так, у поточному році проведено близько 2,9 тис. службових перевірок та розслідувань за фактами правопорушень у сфері службової діяльності, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 957 осіб, з яких 129 - звільнені.

За оцінками фахівців Міндоходів, створення нового комплаєнс-підрозділи дозволить підвищити якість профілактичної роботи щодо попередження корупційних проявів та посадових правопорушень з боку співробітників міністерства.

Іноземні фахівці високо оцінили результати роботи міністерства у сфері протидії корупції та висловили готовність надавати консультативні послуги для формування загальної політики боротьби з хабарництвом.

Зокрема, з керівництвом міжнародної організації Transparency Iinternational досягнуті домовленості щодо аналізу розробленої Міністерством антикорупційної стратегії. На думку Президента Transparency international в США Клавдії Дюма, така співпраця дозволить сформувати більш об'єктивну оцінку України в рейтингу світової корупції, який щорічно складає організація.

Крім цього, українською делегацією були досягнуті домовленості з представниками Служби внутрішніх доходів США і Міністерством юстиції США щодо створення умов для більш активного обміну інформацією та оперативного взаємодії сторін у питаннях боротьби з корупцією і відмиванням доходів, отриманих незаконним шляхом.