ua en ru

Міндоходов попереджає про необгрунтованість підвищення вартості квітів у святкові дні

Міністерство доходів і зборів України застерігає суб'єктів господарювання від спроби безпідставно підвищити вартість квітів у роздрібному продажу у святкові дні. Про це йдеться в повідомленні відомства.

"Жодного економічного підґрунтя для цього немає. Більше того, об'єднання баз даних Податкової та Митної служб дозволяє здійснювати досконалий контроль за фінансовою діяльністю компаній, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність та роздрібну торгівлю, у тому числі контролювати правильність сплати всіх необхідних платежів до держбюджету", - зазначає Міндоходів.

Відомство взяло на особливий контроль митне оформлення імпорту зрізаних квітів та квітів у горщиках.

"На сьогодні немає обмежень щодо місця здійснення митного оформлення квітів. Оформлення цієї групи товарів відбувається у звичайному режимі та з дотриманням строків відповідно до вимог чинного законодавства. Зазначимо, що достовірність декларування, а також наявність необхідних документів або відміток про проходження фітосанітарного контролю - це запорука максимально швидкого проходження митних процедур", - йдеться в повідомленні Міндоходів.

Разом з тим, Міндоходів рекомендує імпортерам використовувати в даному випадку електронне декларування.

Читайте також: "Укрзалізниця" назначила шість додаткових потягів до березневих свят