ua en ru

Міндоходов має намір ввести електронний сервіс платника до наступної деклараційної компанії

Міністерство доходів і зборів України має намір ввести електронний кабінет платника до наступної деклараційної компанії. Про це сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"До початку наступної деклараційної кампанії ми запустимо такий сервіс, як електронний кабінет платника податків, де у платника податків повинна бути можливість отримати всі необхідні відомості, як торішню сплаті, звірки з податків, які він платить і можливість заповнювати дані декларації та вести цей облік на технічних ресурсах міністерства. Ми будемо і надалі робити, щоб процес сплати податків був комфортний, простий і не вимагав додаткового часу, а навпаки час на здійснення цих процедур був мінімальний", - повідомив Клименко.

За його словами в цьому році подали декларації в електронному вигляді понад 200 тис. фізичних осіб.

"Ми на своєму сайті надали можливість громадянам та підприємцям, які подають раз на рік декларацію отримати цей електронний сервіс. Це дуже важливо на шляху електронізації діяльності міністерства і цим сервісом скористалися більше 68 тис. фізичних осіб і 198 тис. фізичних осіб підприємців та надали до міністерство свої декларації в електронному вигляді із застосуванням безкоштовного електронного ключа", - розповів Клименко.

Читайте також: Українці зможуть декларувати свої доходи через Інтернет, - Клименко