ua en ru

Міндоходів поглиблюватиме"дебюрократизацію" у податковій сфері, - Клименко

Міністерство доходів і зборів України (Міндоходів) направить свої подальші зусилля на поглиблення "дебюрократизації" у податковій сфері. Про це заявив профільний міністр Олександр Клименко, коментуючи присвоєння України 112 місця в рейтингу Doing Business, передає прес-служба відомства.

Зокрема, планується подальше спрощення декларації на прибуток, спрощення процедури подання декларації з ПДВ, подальше зближення бухгалтерського та податкового обліку, розвиток електронних сервісів. Вже з наступного року у платників не буде необхідності отримувати свідоцтво ПДВ та єдиного податку, що також спростить ведення бізнесу, зазначають в міністерстві.

Також у планах Міндоходів робота над зменшенням кількості періодів сплати ЄСВ і створення умов для переходу до сплати один раз на місяць (зараз - два рази); надання персоніфікованних даних з ЄСВ один раз на рік, а не щомісяця, як зараз. Вже впроваджена можливість електронного звітування з ЄСВ.

За словами Клименка, "при синергії скорочення часу на реєстрацію бізнесу та його ведення, Україна у майбутньому отримає позитивний тренд збільшення підприємницької активності. І задача міністерства - цю синергію забезпечити".

У митній сфері Міндоходів орієнтується на автоматизацію усіх процесів на митниці, підвищення ефективності системи аналізу ризиків, зниження впливу людського фактора, скорочення часу підготовки дозвільних документів.