ua en ru

МінАТО заявляє про загрозу НС в результаті обстрілів Донецької фільтрувальної станції

МінАТО заявляє про загрозу НС в результаті обстрілів Донецької фільтрувальної станції Фото: глава МінАТО Вадим Черниш ("УНІАН")

Попадання снарядів у контейнери з хлором може призвести до загибелі людей в радіусі 1 км

В результаті обстрілів і зупинки Донецької фільтрувальної станції зберігається потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру. Про це йдеться в повідомленні Министерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Повідомляється, що в зоні АТО після нічних обстрілів зупинена робота Донецької фільтрувальної станції. Крім того, в компанії "Вода Донбасу" уточнили, що контейнери з рідким хлором на станції не пошкоджені, проте зберігається потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

"Експерти відзначають, що в разі попадання снаряда в будівлю з хлором і пошкодження контейнерів очікуваний радіус ураження людей складе до 1 км зі смертельним наслідком...на території Донецької фільтрувальної станції зараз знаходиться близько 4 тонн рідкого хлору", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в момент ушкодження хлоропровода рідкий хлор у ньому був відсутній. Співробітників фільтрувальної станції евакуйовано, жертв та постраждалих немає. Електропостачання станції відбувається в штатному режимі. Лінія електропередач, яка забезпечує живлення, внаслідок нічного обстрілу не пошкоджена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті обстрілу Авдіївка залишилася без води.