ua en ru

МінАТО та УВКБ ООН у справах біженців підписали Меморандум про співпрацю

МінАТО та УВКБ ООН у справах біженців підписали Меморандум про співпрацю Фото: Пабло Матеу і Вадим Черниш

УВКБ ООН буде підтримувати МінАТО у впровадженні системи ефективної комунікації з ВПО

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України та Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних націй підписали сьогодні, 10 жовтня, Меморандум про взаєморозуміння. Про це повідомляє прес-служба Мінато на сайті Кабміну.

Голова МінАТО Вадим Черниш і представник Агентства ООН у справах біженців Пабло Матеу підписали Меморандум про співпрацю у вирішенні гуманітарних проблем та забезпеченні захисту, надання допомоги, в першу чергу, найбільш вразливим категоріям людей з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Зокрема, сторони домовилися про поліпшення національного законодавства відносно ВПО для забезпечення прав та інтересів переселенців, посилення координації центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій щодо ВПО.

Крім цього було досягнуто згоди про проведення консультацій у сфері розвитку світу і відновлення в регіонах, постраждалих від конфлікту на сході України.

УВКБ ООН буде підтримувати МінАТО у впровадженні системи ефективної комунікації з ВПО, приймаючими громадами та іншими групами населення, які відчули негативний вплив у результаті збройного конфлікту.

Повідомляється, що ООН проводить регулярні дослідження для визначення потреб переселенців, фіксації порушень громадянських і політичних прав і свобод людини, проблем у сфері соціального захисту, доступу до інфраструктури та інше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінсоцполітики зареєструвало понад 1,6 млн переселенців з Криму і Донбасу.