ua en ru

В МінАТО розповіли, як переселенці з Криму і Донбасу можуть отримати біометричні паспорти

В МінАТО розповіли, як переселенці з Криму і Донбасу можуть отримати біометричні паспорти Фото: закордонний біометричний паспорт

Переселенці можуть отримати паспорти у центрах за місцем проживання

В Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій заявили, що переселенці з Криму та непідконтрольних територій Донбасу можуть отримати біометричні паспорти у пунктах надання адміністративних послуг за місцем проживання. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Відзначають, що для отримання біометричного паспорта громадяни з Криму і Донбасу повинні мати з собою довідку внутрішньо переміщеної особи.

"Потрібно пам’ятати, що безвізовий режим не дає права працювати українцям на території ЄС. Можна знаходитись в країнах ЄС не більше 90 днів протягом 180 днів. Внутрішньо переміщеним особам (ВПО) отримати біометричні паспорти можна у пунктах надання адміністративних послуг, за наявності довідки ВПО", - зазначила радник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Олеся Цибулько

Також в повідомленні зазначають, що основні вимоги для громадян для в'їзду на територію ЄС - це мати з собою біометричний паспорт і документи, які підтверджують мету поїздки і умови перебування за кордоном.

Нагадаємо, глава Європарламенту назвав підписання безвізу з Україною початком нової ери.