ua en ru

У МінАТО розповіли про загострення ситуації на Донбасі

У МінАТО розповіли про загострення ситуації на Донбасі Фото: Юрій Гримчак (mtot.gov.ua)

Українські війська готові до будь-яких несподіванок

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак розповів про загострення ситуації на Донбасі. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Апостроф".

"З точки зору раціональності, посилення агресії немає сенсу взагалі, тому що це буде ще одним важелем для того, щоб Україна швидше отримала летальну зброю з-за кордону. Але раціональні фактори не діють на керівництво Російської Федерації (РФ). Тобто можливо і загострення ситуації через майбутні вибори в РФ, санкції або ще щось, що буде застосовуватися проти РФ", - заявив Гримчак.

Заступник міністра підкреслив, що, тим не менш, українські війська готові до будь-яких несподіванок.

"Не будучи співробітником Генштабу, який користується закритою інформацією, скажу наступне: я не знаю, чи буде широкомасштабна операція, але за останні дні у нас є загиблі і поранені в результаті операції, яка зараз відбувається на невеликому, скажімо так, плацдармі", - зазначив Гримчак.

Він додав, що люди, які сьогодні керують сусідньою країною, живуть у своєму світі, який "не має ніякого стосунку до реальності". І тому спрогнозувати будь-які дії дуже важко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Гримчака, що на окупованому Донбасі 80% джерел питної води забруднені в результаті високої концентрації мінеральних речовин.