ua en ru

У МінАТО констатували відсутність держдопомоги для переселенців

У МінАТО констатували відсутність держдопомоги для переселенців Фото: Георгій Тука (РБК-України)

Понад 80% внутрішньо переміщених осіб, які не можуть знайти роботу на новому місці проживання - це жінки

Держава не застосовує жодних дієвих механізмів для покращення матеріального становища внутрішньо переміщених осіб. Про це сьогодні, 29 ноября, на прес-конференції заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не бачу від держави жодних якихось дій та потужних державних механізмів для того, щоб змінювати таку ситуацію. Коли я бачу зменшення кількості таких людей, які потребують негайної допомоги, то, можливо, ця кількість зменшується не завдяки державній політиці, а завдяки тому, що ці люди покидають Україну, повертаючись у місця попереднього проживання", - заявив Тука.

Заступник міністра зазначив, що згідно з соціологічними дослідженнями, понад 80% внутрішньо переміщених осіб, які не можуть знайти роботу на новому місці проживання - це жінки.

Нагадаємо, нещодавно посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович заявила, що влада України має відновити соціальні виплати мешканцям Донбасу, котрі проживають в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).