ua en ru

МінАПК вважає пріоритетами держпідтримки тваринництво, цукрово-бурячну галузь та біопальне.

В Україні пріоритетними для державної підтримки має бути тваринництво, цукрово-бурячна галузь та біопальне з продукції сільгоспвиробництва. Про це повідомив журналістам міністр агрополітики України Юрій Мельник, передає кореспондент РБК-Україна. "Звичайно, державна політика має бути збалансована, але треба особливу уваги приділяти саме цим галузям в сфері технічної та технологічної допомоги", - зазначив міністр.

За його словами, державі треба допомогти відбудувати інфраструктуру в цих галузях, аби стимулювати не лише вирощення продукції, але й кінцеву переробку і продаж. Підтримка виробництва біопального дозволить селянам мати альтернативу в разі відмови переробників купувати сировину.
Міністр повідомив, що на сьогодні відновлені традиційні схеми дотацій тваринництву, які передбачають зарахування переробниками грошей на спецрахунок і перерахування їх власникам худоби.
Ю.Мельник нагадав, що до об'єктів цінового регулювання включені масло і сухе молоко, а 11 лютого Кабмін України прийняв постанову, яка встановлює обсяги державних закупівель цієї продукції. На думку міністра, це дозволить втримати ціну на молоко і не допустити літнього зростання цін.