ua en ru

МінАПК планує скоротити законодавство в аграрному секторі до 5-7 законів, - Присяжнюк

Міністерство аграрної промисловості і продовольства України планує переглянути чинне законодавство в аграрному секторі, скоротивши його до 5-7 чітко виписаних законів. Про це заявив голова Мінагропроду Микола Присяжнюк на прес-конференції у п'ятницю, 14 жовтня, передає кореспондент РБК-Україна.
"Аграрний сектор сьогодні живе по 300 законам. Ці закони не виконуються. Вони ішли по принципам політичних знайомств, лобіювань і тимчасових рішень. Ми зупинимось на п'яти, максимум - семи законах", - сказав він.
За словами Присяжнюка, однією із таких новацій буде глобальний закон "Про сільське господарство".
"У ньому ми використовуємо досвід США. Кожні 5 років ми будемо його корегувати, тобто буде пропонуватися на 5 років стратегія, державна підтримка тощо", - відзначив він. Також голова Мінагропроду назвав закон "Про продовольчу безпеку", який дасть можливість державі виконати вимоги ООН щодо забезпечення продовольчої безпеки в Україні, а також закони "Про ринок землі" і "Про родючість ґрунтів".
"От на цих законах ми і зупинимося. Все, достатньо. Вони будуть максимально регулювати наші з вами стосунки: держава - сільгоспвиробник - споживач і експортний споживач", - підкреслив він.