ua en ru

МінАПК і молочники домовилися про стабілізацію цін на ринку молока

Міністерство аграрної політики України та молокопереробні підприємства сьогодні, 15 травня 2014 р., підписали меморандум про забезпечення цінової стабільності на ринку молока.

Міністерство аграрної політики України та молокопереробні підприємства сьогодні, 15 травня 2014 р., підписали меморандум про забезпечення цінової стабільності на ринку молока. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Підписання меморандуму - це перший етап. Другий етап - це буде встановлення єдиної ціни на цілий рік", - зазначив голова Союзу молочних підприємств України Вадим Чагаровський.

Згідно з меморандумом, Аграрний фонд зобов'язався провести закупівлі у вітчизняних підприємств за наступними цінами: масло вершкове - 40,81 грн/кг, сухе молоко - з 42,86 грн/кг.

Зі свого боку молокопереробні підприємства зобов'язалися забезпечити стабілізацію закупівельних цін на молоко та їх утримання на рівні:

- для сільськогосподарських підприємств: вищий сорт - 4,2 грн/кг; перший сорт - 4 грн/кг.

- для приватного сектора: перший сорт - 2,5 грн/кг; другий сорт - 2,2 грн/кг.

Також меморандум містить і інші зобов'язання, в тому числі щодо налагодження експорту в Росію.

Всього під меморандумом підписалися п'ять підприємств - "Галичина", "Техмолпром", "Терра-фуд", Старокостянтинівський завод сухого молока і "Дубномолоко".