ua en ru

МінАП заборонило проводити в Україні вина "Массандра"

МінАП заборонило проводити в Україні вина "Массандра" Фото: МінАП

Останньою компанією, яка випускала вино цієї марки, була "Камянка Глобал Вайн"

Міністерство аграрної політики (МінАП) заборонив українським підприємствам виробляти вина під ТМ "Масандра". Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

В результаті прийнятих Мінап заходів, "Камянка Глобал Вайн" припинило виробництво вин під даною торговою маркою, розпочату в липні 2015 року.

"Відбулася складна дискусія з представниками компанії "Камянка Глобал Вайн", під час якої ми попередили компанію про неможливість використання ТМ "Масандра" без наявності належних юридичних підстав та відповідних документів з боку ДП НВАО "Масандра". Торгова марка як об'єкт інтелектуальної власності, що належить ДП НВАО "Масандра", яке зареєстроване в Україні, перебуває в підпорядкуванні Мінагрополітики, та належить державі", - заявив радник міністра Олександр Лієв.

За його словами, в результаті попередження з боку міністерства, ТОВ "Кам'янка Глобал Вайн" повідомило відомство про припинення виробництва таких вин.

Нагадаємо, прокуратура Криму порушила кримінальну справу проти посадових осіб НВАО "Масандра" за виставлення на продаж колекційних вин.