ua en ru

Мінап звільнило двох директорів ДП за невиконання фінпланів

Мінап звільнило двох директорів ДП за невиконання фінпланів Фото: Мінап оцінило фінплани держпідприємств

Ще десяти керівників були оголошені догани

Міністерство аграрної політики та продовольства звільнило двох директорів підпорядкованих держпідприємств і ще десяти керівників були оголошені догани за невиконання або неподання фінпланів державними підприємствами. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Дане рішення прийнято за результатами наради з директорами підприємств 26 лютого 2016 року, під головуванням Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського.

зокрема, на 26 лютого було отримано 90 проектів фінпланів на 2016, з яких затверджено лише 32.

"Практично всі проекти не відповідають вимогам і методичним рекомендаціям і неодноразово поверталися міністерством на доопрацювання. Керівники повинні не тільки розробити фінплани, але і забезпечити їх якість та належне і своєчасне виконання", - повідомив Краснопольський.

Також на нараді було розглянуто питання виплати та погашення заборгованості по заробітній платі працівникам ДП.

"До керівників, які допустять порушення, пов'язані з виплатою заробітної плати, будуть вжиті заходи дисциплінарного стягнення. Також відповідні матеріали будуть передаватися в правоохоронні органи для реагування", - зазначив заступник міністра.

У свою чергу директор Департаменту з управління держвласністю Володимир Кудінов повідомив, що проведено відповідний аналіз виникнення заборгованості на держпідприємствах. За його словами, в минулому році в правоохоронні органи направлено 22 звернення, порушено кілька кримінальних справ.

Міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко в черговий раз підкреслив, що міністерство не буде втручатись в операційну діяльність держпідприємств із сфери управління.

"Разом з тим ми будемо жорстко контролювати подання і виконання директорами фінпланів за квартальними звітами, а також фінансові результати та виробничі показники держпідприємств. Це стосується всіх без винятку керівників, у тому числі і тих, кого в минулому році був обраний на кадровому конкурсі", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціювало невідкладну передачу аграрних держпідприємств у Фонд держмайна.