ua en ru

МінАП: Врожайність зернових цього року зросла до 27 ц/га

Цей тиждень стане найбільш активної для аграріїв, які збирають урожай в усіх регіонах України. На сьогодні вони вже намолотили більше 13,3 млн тонн зерна. А, завдяки розширенню посівних площ і високої врожайності до кінця жнив, у серпні, вдасться зібрати до 54 млн тонн зерна. Про це сьогодні під час прямої урядової лінії повідомив заступник міністра аграрної політики і продовольства Олександр Сень.

«На сьогодні жнива триває в усіх областях України. Аграрії вже намолотили більше 13,3 млн тонн зерна, зокрема, 9,7 млн тонн пшениці, 3,4 млн тонн ячменю і 148 тис. тонн гороху», - сказав Сень.

Таких результатів вдалося досягти, в тому числі, і завдяки високій врожайності зернових, яка зросла у всіх регіонах. Цього року вона збільшилася на 7 центнерів з гектара - до 27. «Завдяки поліпшенню технологічності, зокрема збільшенню внесення добрив, продуктивним сортам і активної підживленні вдалося збільшити врожайність зернових. Лідерами за цим показником стали Київська, Полтавська, Волинська, Івано-Франківська, Черкаська області, де збирають більше 40 центнерів з гектара. У тих же областях, де є проблеми з урожайністю, зокрема на півдні, держава буде займатися модернізацією і відновленням систем зрошення через інвестиційні проекти», - повідомив заступник міністра.

Також, за словами Олександра Сеня, в першій декаді серпня масовий збір урожаю закінчиться. І за попередніми даними, сільгоспвиробники зберуть близько 54 млн тонн зерна, що на 18% більше, ніж торік.