ua en ru

МінАП повідомило про збільшення чистого прибутку "Артемсолі" в 4 рази

МінАП повідомило про збільшення чистого прибутку "Артемсолі" в 4 рази Фото: у МінАП розповіли про фінансові результати видобутку та реалізації солі (pixabay)

Чистий прибуток "Артемсолі" за I півріччя склав понад 73 млн гривень

Державне підприємство "Артемсіль" за результатами I півріччя 2017 року отримало 73,3 млн гривень чистого прибутку, що практично в 4 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це йдеться в повідомленні Міністерства агарної політики та продовольства України.

Повідомляється, що додатковий прибуток підприємство отримало завдяки зростанню обсягів виробництва солі і скороченню витрат.

"Нам вдалося значно збільшити частку експорту продукції. Так, за 6 місяців цього року європейським споживачам відвантажено майже 400 000 тонн солі, в п'ять разів більше, ніж минулого року. Істотно збільшився експорт до Угорщини, Польщі, Румунії, Словаччини. Збільшилися відвантаження і на внутрішній ринок", - зазначила керівник підприємства Вікторія Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з початку 2017 року видобуток солі зріс на 31%.

"За підсумками перших шести місяців 2017 року державне солевидобувне підприємство "Артемсіль", що відноситься до сфери управління МінАП, виробило 780 тис. тонн солі, перевиконавши план на 16,8%. Також, за 6 місяців 2017 обсяг видобутку на 31% вище, ніж у 2016 році", - йдеться в повідомленні Міністерства аграрної політики.