ua en ru

МінАП розраховує успішно завершити посівну через два тижні

МінАП розраховує успішно завершити посівну через два тижні Фото: міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко

Не по всіх культурах посівна рухається планово

Міністерство аграрної політики та продовольства розраховує успішно завершити посівну через два тижні. Про це сьогодні в ході інвестиційної конференції в Києві повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Посівна просувається планово, і, як ми і обіцяли, Україна буде з хлібом. На даний момент 83% наших площ вже посіяно. Через два тижні завершиться посівна і вона завершиться успішно", - сказав Павленко.

За його словами, не по всіх культурах посівна рухається планово. "Через погодні умови і через небажання займатися гречкою, ми бачимо, що зараз 42 тис. га гречки засіяно і планується ще десь на рівні 120, хоча ми як міністерство бачимо мінімум 160 тис. га", - зазначив міністр .

Павленко додав, що Агрофонд цього тижня вже запропонував форвардні окремі контракти для стимулювання наших фермерів у плані посівів гречки.

Відносно посівів рисової культури, як зазначив міністр, ситуація зберігається на рівні минулого року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україні не вистачає 12 млрд грн на весняну посівну.