ua en ru

МінАП: тривають дослідження щодо наявності сальмонели в курячих яйцях, що експортуються в Ізраїль

МінАП: тривають дослідження щодо наявності сальмонели в курячих яйцях, що експортуються в Ізраїль Фото: курячі яйця

Українська сторона приймає необхідні заходи щодо відновлення експорту яєць до Ізраїлю

Тривають дослідження щодо наявності сальмонели в курячих яйцях, які експортуються до Ізраїлю. Про це повідомив перший заступник Голови державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, передає прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

"6 січня розпорядженням заступника головного державного інспектора ветеринарної медицини прийнято рішення про проведення протиепізоотичного розслідування на підприємстві, яке здійснює експорт харчового яйця до Держави Ізраїль... На даний момент дослідження тривають", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що паралельно були відібрані біологічні матеріали на дослідження у відповідну регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини та Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Києва.

Крім того, 13 січня заступник голови Держветфітослужби України Олександр Вержиховський та Володимир Лапа здійснять робочий візит до Ізраїлю, де плануються зустрічі з представниками Міністерства охорони здоров'я, Міністерства сільського господарства Ізраїлю та бізнес-спільнотою.

"Під час переговорів будуть з'ясовані питання, пов'язані з можливим виявленням Salmonella enteritidis в українському харчовому яйці та відповідні заходи щодо відновлення експорту яєць до Ізраїлю... Для нас це питання є пріоритетним, оскільки мова йде про забезпечення безпечності харчової продукції, що важливо не тільки з точки зору експорту, але й з точки зору забезпечення якісною продукцією українського споживача. Тому ми вживатимемо всіх необхідних заходів, для того, аби це завдання виконати", - підкреслив Лапа.

Нагадаємо, Ізраїль припинив імпорт українських курячих яєць через виявлення в них бактерій сальмонели.