ua en ru

МінАП ініціює звільнення голови держкомбінату "Пуща-Водиця"

МінАП ініціює звільнення голови держкомбінату "Пуща-Водиця" Фото: Олексій Павленко

Таке рішення було прийняте за результатами перевірки діяльності компанії

Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціює звільнення керівника державного агрокомбінату "Пуща-Водиця". Про це повідомив міністр аграрної політики Олексій Павленко на сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, таке рішення було прийняте за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності компанії.

"Як тільки про майбутню "ревізію" стало відомо на комбінаті, його директор раптово захворів та взяв лікарняний. Цікаво, що до цього перевіряючих на територію "Пущі-Водиці" не допускали. Незважаючи на опір, перевірка все таки відбулася. Результати будуть передані до правоохоронних органів. Міністерство вже ініціювало звільнення директора, яке погодила Київська облдержадміністрація", - написав Павленко.

У подальшому планується призначити виконуючого обов'язки директора комбінату. Він очолить підприємство до обрання постійного керівника, якого визначить конкурсна комісія.

Як зазначає МінАП, держагрокомбінат "Пуща-Водиця" за три роки зменшила доходи втричі - до 12,7 тис. грн, а частину земель віддали під будівництво торгівельно-розважального комплексу. З 2200 працівників на комбінаті залишилось близько 125 чоловік.

Нагадаємо, 10 лютого 2015 р. глава МінАП підписав наказ про звільнення голови "Укрспирту" Лабутіна.

На посаду голови "Укрспирту" відібрано 27 кандидатів.