ua en ru

МінАП ініціювало невідкладну передачу аграрних держпідприємств до Фонду держмайна

МінАП ініціювало невідкладну передачу аграрних держпідприємств до Фонду держмайна Фото: глава МінАП Олексій Павленко

Відповідні дії необхідні для максимального прискорення приватизації держпідприємств

Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціювало невідкладну передачу аграрних держпідприємств до Фонду держмайна. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Для максимального прискорення приватизації держпідприємств, Мінагрополітики готове невідкладно передати підприємства агропромислового комплексу до сфери управління Фонду держмайна. Відповідний лист до Фонду підписав Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, МінАП готове передати до Фонду держмайна 429 суб'єктів господарювання, 209 з яких перебувають у процесі ліквідації у зв'язку із незадовільним фінансово-економічним станом, банкрутством, відсутністю майна тощо. Ще 127 підприємств знаходяться у процесі реорганізації. Ще 42 підприємства можуть бути приватизовані після виключення із Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" та 51 підприємство не заборонено до приватизації.

"Після внесення змін до відповідних нормативно-правових актів, приватизації підлягатимуть 93 підприємства... Лише 15% підприємств з тих, що планується передати, знаходяться на території м. Києва та Київської області, а решта - розташовані в інших регіонах", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, зазначається, що для забезпечення заходів з ліквідації, реорганізації та приватизації підприємств АПК, передача держпідприємств можлива з урахуванням передачі необхідної кількості працівників Мінагрополітики.

"Фонд держмайна чи не єдиний орган влади, спроможний якісно та своєчасно підготувати підприємства до ліквідації, реорганізації та приватизації", - заявив експерт "Фонду розвитку українського села" та фінансовий аналітик Юрій Тарасенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України заборонила участь у процесі приватизації юридичним та фізичним особам Російської Федерації.