ua en ru

МінАП хоче залучити американські компанії до розвитку с/г в Україні

МінАП хоче залучити американські компанії до розвитку с/г в Україні Фото: Олексій Павленко

На бізнес-форумі в США презентують інвестиційний потенціал сільського господарства України

В рамках американо-українського бізнес-форуму, який відкриється 13 липня у Вашингтоні, буде презентовано інвестиційний потенціал агропромислового сектору України. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко під час брифінгу в Миколаївській області, повідомили у прес-службі МінАП.

У програмі форуму передбачено проведення окремої аграрної панелі, під час якої представникам американського бізнесу презентують привабливі напрями інвестування в розвиток сільського господарства і логістики України. Серед них - проекти модернізації систем зрошення в південних областях, будівництва об'єктів портової логістики, лізингу тощо. "Ми плануємо залучити американський бізнес до цієї роботи і повернутися в Україну з конкретними домовленостями", - сказав Павленко.

За словами міністра, зазначені проекти вкрай важливі і для Миколаївської області, яка традиційно є одним з лідерів по виробництву сільськогосподарської продукції та експорту. Наприклад, відновлення систем зрошення, ступінь зносу яких досягає 82%, дозволить у 2-3 рази збільшити врожаї. Відповідний проект, який реалізується спільно зі Світовим банком, вже пройшов технічну стадію. Експертну допомогу у його реалізації також готовий надати проект USAID.

"На базі технічного аналізу експерти розраховують бюджет. Міжнародні донори готові взяти участь у реалізації цього проекту. Однією з умов є об'єднання мереж у єдину систему. Це питання опрацьовується. Адже сьогодні мережі розділені на державну, комунальну і приватну власність, деякі взагалі не мають господаря", - додав Павленко.

Нагадаємо, в Україні достатньо продуктів харчування для продовольчої безпеки.