ua en ru

Мінагрополітики розширює співпрацю з зернотрейдерами для підвищення ціни на зерно

Мінагрополітики і зернотрейдери збираються спільно працювати над зростанням закупівельної ціни на зерно. Так, в Україні перевірять обгрунтованість вартості послуг елеваторів і припортовий перевалки. Про це йшлося сьогодні на зустрічі першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Івана Бісюка з представниками зерноторгових компаній і профільних організацій.

"Потрібно скоординувати дії Міністерства і зернотрейдерів. Адже ми всі дуже зацікавлені, щоб виробник зерна отримав гідну плату за нього. Для цього необхідно активізувати експорт, щоб максимально розвантажити елеватори", - підкреслив перший заступник міністра.

Також Іван Бісюк повідомив, що за дорученням першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова створена спеціальна робоча група. Вона буде вивчати фактори, що впливають на формування вартості послуг на лінійних елеваторах. Крім цього, в Антимонопольний комітет та Державну цінову інспекцію вже направлені листи для перевірки вартості послуг елеваторів.

"Зі свого боку, держава також допоможе аграріям, щоб вони не зазнали збитків. Так, два державних оператора-Аграрний фонд та Державна продовольчо-зернова корпорація - через форвардні та спотові контракти закуповують зерно. Це допомагає зняти залишки зерна з ринку і не обвалити ціну", - додав Іван Бісюк.

Представники зерноторгових компаній і профільних організацій погодилися щодо важливості продовження діалогу із владою. Адже це допоможе оперативно відреагувати і виробити оптимальний підхід до формування ціни на зерно в умовах, що склалися.