ua en ru

МінАП планує до кінця 2016 приватизувати 86 агропідприємств

МінАП планує до кінця 2016 приватизувати 86 агропідприємств Фото: Мінагрополітики активно приватизує держпідприємства

На сьогодні у списку 86 об'єктів

Міністерство аграрної політики та продовольства України (МінАП) продовжує процес приватизації держпідприємств. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як йдеться у повідомленні, на сьогодні у перелік об'єктів держвласності, що підлягають приватизації в 2015-2016 роках, включені 86 держпідприємств аграрного сектора. З них 24 підприємства ще не виключені з числа об'єктів затвердженого законом переліку об'єктів права державної власності , що не підлягають приватизації.

На сьогодні, Фондом держмайна прийнято рішення про приватизацію 14 аграрних держпідприємств,11 з них міністерство вже передало фонду. Земельний банк цих 11 підприємств становить – більше 10,866 тис. га.

Крім того, повідомляє Мінагрополітики, 18 держпідприємств, що належать до сфери управління відомства, очікують прийняття Кабміном окремих рішень про їх приватизацію. Земельний фонд цих держпідприємств становить понад 20 тис. га сільськогосподарських угідь.

В процесі передачі в державні органи приватизації зараз знаходяться три державних підприємства: Кіровоградська спеціалізована лабораторія по цукрових буряках, Сільськогосподарське підприємство Олександрівське і Полтавський державний навчально-курсовий комбінат агропромислового комплексу (земельний банк становить 200 га). Одне держпідприємство Полтавадипромьясомолпром - на стадії передприватизаційної підготовки.


За другий квартал 2016 Мінагрополітики підготувало до передачі в державні органи приватизації три держпідприємства (Сільськогосподарське підприємство Запорізьке, Світанок і Богодухівський сільськогосподарський навчально-курсовий комбінат. Загальний земельний банк цих об'єктів становить близько 8 тис. га.

За даними Мінагрополітики, всього за відомством закріплено 504 державні установи і підприємства.

Як повідомлялося, Іран готовий брати участь у процесі приватизації українських держпідприємств.