ua en ru

Мінагрополітики планує почати мультибрендову збірку сільгосптехніки, - Присяжнюк

Міністерство аграрної промисловості і продовольства планує почати мультибрендовую збірку сільськогосподарської техніки. Про це сьогодні повідомив міністр агарної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає корреспондент РБК-Україна.

"Ми зараз ведемо переговори з John Deere, Claas, Case, New Holland для того щоб зробити мультибрендовую збірку", - заявив Присяжнюк.

За його словами, восени буде прийнятий у другому читанні законопроект "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу" (О сприятливих умовах для вітчизняних машинобудівних підприємств), а вже зараз надаються пільги для ввезення сільськогосподарської техніки: "даємо деякі пільги на ввезення комплектуючих, і вони вже зараз діють. Наше завдання - збірку зернозбиральної техніки і важких тракторів почати на території нашої країни. І другий дуже важливий механізм - це лізингова система, тому що виробники сільськогосподарської техніки не вистачає оборотних коштів ", - сказав Присяжнюк.

Присяжнюк, також додав, що координацією виробництва сільськогосподарської техніки його міністерство займається лише 4 місяці: "Буквально 4 місяці тому координацію сільськогосподарського машинобудування передали нашому міністерству і вже зараз ми вже для себе чітко бачимо, що потрібно зробити. Нам необхідні важкі трактори та зернозбиральна техніка" .