ua en ru

У Мінагрополітики відзвітували про збільшення обсягів експорту на ринки країн ЄС

У Мінагрополітики відзвітували про збільшення обсягів експорту на ринки країн ЄС Фото: Ольга Трофімцева (minagro.gov.ua)

Тарифні квоти на імпорт країнами ЄС на низку українських аграрних та харчових товарів на 2018 рік вичерпано

Українські експортери станом на 21 вересня використали обсяги тарифних квот на 100% для безмитного експорту до ринків Європейського союзу (ЄС) на цілу низку українських товарів. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

За її словами, найкращим підтвердженням того, що угода про ЗВТ між Україною та ЄС працює, є постійне збільшення обсягів вітчизняного аграрного та харчового експорту на ринки країн ЄС.

"Вже традиційно українські експортери на 100% заповнили тарифні квоти на український мед, солод та пшеничну клейковину, оброблені томати, виноградний та яблучний сік, пшеницю, кукурудзу, вершкове масло", - розказала Трофімцева.

За її словами, також використані додаткові торговельні преференції, які були отримані в 2017 році, на кукурудзу, пшеницю м’яку, мед, та оброблені томати.

"На понад 85% використані обсяги тарифних квот на український крохмаль та на 99,4% на оброблений крохмаль, м’ясо птиці - на 75%, яйця та альбуміни - 53,7% , часник - 61,2%", - додала вона.

Раніше РБК-Україна писало, що за вісім місяців 2018 року Україна збільшила експорт молочних продуктів на 17,8 млн доларів.

Загалом за січень-серпень 2018 року Україна експортувала понад 130 млн тонн молокопродуктів на загальну суму 228,3 млн доларів.

Нагадаємо, як повідомив президент України петро Порошенко у ході виступу на 15 зустрічі Ялтинської європейської стратегії, частка Європейського союзу в експорті українських товарів наближається до показника в 50%.