ua en ru

Мінагрополітики спростувало заборона експорту продукції з горіхами в ЄС

Мінагрополітики спростувало заборона експорту продукції з горіхами в ЄС Фото: міністр аграрної політики Олексій Павленко

У міністерстві зазначили, що проблеми пов'язані з отриманням сертифікатів українськими компаніями

Міністерство аграрної політики та продовольства спростували заборона експорту продукції з горіхами в ЄС. Про це в ході брифінгу повідомив міністр аграрної політики Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас немає заборони на експорт продукції з горіхами", - сказав Павленко.

Він пояснив, що деякі українські компанії мають проблеми з подачею сертифікатів на відповідну продукцію у зв'язку з реорганізацією та налагодженням роботи Держспоживінспекції. Зокрема, деякі компанії не встигають подати такі сертифікати відповідно до вимог європейських регламентів.

"У нас є регламент Євросоюзу від 13 серпня 2014 року, згідно якого є обмеження. Регламент передбачає, що ввезення в ЄС харчових продуктів, має понад 20 відсотків горіхів, позодять з країн, наприклад Китай, Туреччина, Бразилія, повинні супроводжуватися відповідними сертифікатами встановленого зразка.

Відповідно, технічне питання подання цих сертифікатів",- додав він.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, Європейський Союз заблокував експорт української кондитерської продукції, що містить горіхи.

Проте в корпорації Roshen пізніше заявили, що не експортують продукцію з горіхами в ЄС за власною ініціативою.