ua en ru

Мільярдер Р.Раджаратнам і ще п'ятеро фінансистів звинувачені в інсайдерській торгівлі.

Засновник хедж-фонду Galleon американський мільярдер Радж Раджаратнам і ще п'ятеро фінансистів звинувачені в США в організації найбільшої в історії хедж-фондів шахрайської схеми торгівлі цінними паперами. За даними слідства, звинувачені за декілька років отримали близько 20 млн дол. незаконного прибутку на інсайдерській інформації, що стосується таких компаній, як Google, AMD і Hilton Hotels, повідомляє Бі-бі-сі.
Слідчі стверджують, що схема інсайдерськой торгівлі також діяла в хедж-фонді New Castle і інвестиційному підрозділі корпорації Intel - Intel Capital. Махінації, як передбачається, велися з січня 2006 р.
"Жадібність не є благом, - заявив прокурор Пріт Бхарара на прес-конференції. - Ця справа повинна стати тривожним дзвінком для Уолл-стріт".
52-річний Р.Раджаратнам має подвійне громадянство - Шрі-Ланки і Сполучених Штатів. Його особистий капітал оцінюється в 1,3 млрд дол., він є засновником хедж-фонду Galleon, під управлінням якого знаходяться активи на 7 млрд дол.
Galleon Group заявила, що "була приголомшена, коли дізналася, що Радж Раджаратнам був затриманий у себе удома". Компанія готова повною мірою співпрацювати із слідством.
Бізнесменові загрожує вирок до 200 років тюремного ув'язнення.