ua en ru

Міліція затримала злодіїв, які вкрали систему відеоспостереження у Полтавській обл

Міліція затримала злодіїв, які вкрали систему відеоспостереження у Полтавській області. Про це повідомляє прес-служба МВС України у Полтавській області.

Систему вкрали з приміщення дільничної виборчої комісії № 530103 одномандатного виборчого округу №150 у селі Петрашівці. Невідомі особи викрали ноутбук і модем, які були призначені для відеоспостереження під час здійснення волевиявлення громадян.

Читайте також: У Полтавській обл. вкрали веб-камери з виборчої дільниці

Оскільки факт крадіжки набув суспільного резонансу, за дорученням начальника УМВС Полтавської обл. була створена слідчо-оперативна група з найдосвідченіших працівників обласного управління. Оперативники досить швидко вийшли на слід підозрюваних осіб, а в ніч з 11 на 12 жовтня крадії були затримані. Ними виявилися двоє місцевих підлітків 14-ти і 15-ти років. Менший із хлопців є мешканцем цього ж села і навчається у місцевій школі, а його напарник мешкає у сусідньому селі і навчається у спеціалізованій школі-інтернаті. Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці викрадене обладнання вилучили та повернули на виборчу дільницю у справному стані.

У ході спілкування з міліцією хлопці пояснили, що напередодні злочину, у одного з них вийшов з ладу комп'ютер. Дізнавшись, що до місцевого клубу завезли відповідне обладнання, у хлопців визрів план "поновити" комп'ютерну техніку. Тож, під покровом ночі, юнаки прийшли до будинку культури, витягли з рамки вікна скло і проникли всередину приміщення. Потім, за допомогою важеля, відігнули дверцята металевого ящика, дістали звідти ноутбук та модем і втекли.

У ході роботи міліціонери з'ясували, що це не перше правопорушення, яке скоїли юнаки. Наразі хлопці перебувають на підписці про невиїзд. А в рамках порушеної кримінальної справи за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у приміщення) триває досудове слідство.

За скоєне правопорушення санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років.