ua en ru

Міліція затримала підозрюваного у побитті Тетяни Чорновіл, - ЗМІ

Міліція затримала підозрюваного у побитті активіста Євро майдану - журналістки Тетяни Чорновіл. Про це повідомив "5 канал".

Міліція затримала підозрюваного у побитті активіста Євро майдану - журналістки Тетяни Чорновіл. Про це повідомив "5 канал".

Згідно з повідомленням "5 каналу", міліція знайшла власника автомобіля Porsche Cayenne Turbo з державними номерами реєстрації: AA5399EH, на якому наздогнали авто Чорновіл та витіснили його на узбіччя.

Також стали відомі імена ще двох нападників, проте їх поки що не затримали. Їх оголошено у розшук.

Разом з тим прес-секретар МВС України Сергій Бурлаков не зміг підтвердити РБК-Україна цю інформацію, повідомивши, що в найближчий час з'явиться офіційний коментар з цього приводу.

Зазначимо, міліція розглядає кілька версій побиття активістки Євромайдану, журналістки Тетяни Чорновіл. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

"Слідство відпрацьовує кілька версій вчинення кримінального правопорушення. Ми не відкидаємо версію, пов'язану із професійною діяльністю Тетяни Чорновіл. Не виключаємо й версію скоєння дорожньо-транспортної пригоди (ДТП). І хотів би також наголосити, що відпрацьовується версія можливих провокацій з боку певних осіб", - заявив Татаров.

За його словами, потерпіла кілька разів залишалася ночувати в Будинку профспілок у Києві, де розташовується Штаб національного опору активістів Євромайдану. Крім того, Чорновіл постійно рухалася в супроводі оточення, а цієї ночі поїхала без супроводу, тому й не виключається версія провокації.

Нагадаємо, Чорновіл виявили працівники Державтоінспекції 25 грудня близько 0:40 на трасі "Київ-Бориспіль" поблизу м. Борисполя. Її автомобіль Chevrolet Aveo був сильно пом'ятий із двох сторін, заднє скло виявилося розбитим. У самої Чорновіл було сильно розбите обличчя. Міліціонери викликали швидку, яка відвезла активістку до лікарні.

Міліція Київської області порушила кримінальну справу за даним фактом. Кримінальну справу порушено за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу (хуліганство, вчинене групою осіб).