ua en ru

Міліція затримала 12 пікетувальників під будівлею Вищого госпсуду у Києві

Міліція затримала 12 пікетувальників під будівлею Вищого госпсуду у Києві Затриманих доставили в Печерське райуправління міліції

Співробітники міліції за порушення громадського порядку затримали 12 учасників пікету біля Вищого господарського суду України у Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у Києві.

"Сьогодні у Вищому господарському суді України проводилося судове засідання у справі жителя Кривого Рогу. Опівдні близько 50 чоловіків підійшли до адміністративної будівлі суду і почали його пікетування. Згодом мітингувальники вдалися до протиправних дій і намагалися прорватися до приміщення суду, при цьому було пошкоджено скляні двері", - сказано в повідомленні.

Як зазначили в міліції, для відновлення громадського порядку мітингувальників було запропоновано створити ініціативну групу, представники якої могли б перебувати у судовому залі під час засідання.

"Після цього 12 осіб були допущені в приміщення на судове слухання. Всупереч прохань і вимог дотримуватися чинного законодавства, ці люди відразу почали порушувати громадський порядок і намагалися зірвати судове засідання", - повідомили в управлінні МВС.

Затриманих доставили в Печерське РУ ГУМВС України, де вони дають пояснення щодо мотивів своїх дій.

Нагадаємо, напередодні в київському парку сталася масова бійка, в результаті якої постраждав міліціонер.