ua en ru

Міліція затримала чотирьох учасників Євромайдану, які намагалися у Дніпра влаштувати самосуд

Співробітники Подільського районного управління міліції затримали біля річки Дніпро чотирьох чоловіків (учасників Євромайдану) за вчинення самосуду над учасником протестних акцій на Майдані Незалежності.

Співробітники Подільського районного управління міліції затримали біля річки Дніпро чотирьох чоловіків (учасників Євромайдану) за вчинення самосуду над учасником протестних акцій на Майдані Незалежності. Про це йдеться в повідомленні прес-служби головного управління Міністерства внутрішніх справ Києва.

Так, в чергову частину Подільського РУ ГУМВС України в місті Києві надійшло повідомлення про те, що троє невідомих витягли з автомобіля молодого чоловіка зі зв'язаними руками, після чого повели його в напрямку річки Дніпро. На місце виклику терміново виїхала слідчо-оперативна група.

"По прибуттю за вказаним місцем у міліцію звернувся 31-річний чоловік", - йдеться в повідомленні.

За словами потерпілого, пізно ввечері у приміщенні "Українського дому" група чоловіків у кількості 4-х чоловік почала його бити і вимагати гроші в сумі 14 тисяч гривень.

Згідно з повідомленням, група активістів запідозрила чоловіка у крадіжці грошей, які добровільно надавали громадяни для потреб мітингувальників. Коли ж він відмовився від висунутих звинувачень, чоловіка зв'язали, заштовхнули в автомобіль і вивезли під міст на вулиці Набережно-Луговій. Там потерпілого продовжили бити і вимагати повернення грошей.

На місці вчинення кримінального правопорушення працівники Подільського райуправління міліції оперативно затримали всіх фігурантів самосуду.

"Ними виявилися 36-річний житель Тернопільської області, 33-річний уродженець Вінницької області, 45-річний житель Київської області і 30-річний приїжджий з Луганської області. Всі вони з числа активних мітингувальників в центральній частині Києва", - йдеться в повідомленні.

Слідчим відділом Подільського РУ відомості про вчинення зазначеного кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України - "Вимагання". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.