ua en ru

Міліція затримала 18 учасників Автомайдана за напад на автобуси з "Беркутом"

Міліція затримала 18 учасників Автомайдана за напад на автобуси з бійцями спецпідрозділу МВС "Беркут".

Міліція затримала 18 учасників Автомайдана за напад на автобуси з бійцями спецпідрозділу МВС "Беркут". Про це повідомила прес-служба МВС України.

"Молоді люди спортивної статури з бітами здійснювали хуліганські дії, наносили удари по транспортним засобам, кидали каміння. Міліція затримала близько 20 нападників. Після нападу в одного працівника "Беркута" зламана нога. Дії зловмисників кваліфіковані як хуліганство, вчинене групою осіб і пов'язане з опором представникові влади", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням МВС, 23 січня в Кріпосному провулку р. в Києві, кілька автомобілів почали переслідувати 3 автобуси з працівниками спецпідрозділу "Беркут".

"Правопорушники заблокували рух службового транспорту і почали чинити хуліганські дії. Молоді люди були озброєні бейсбольними бітами, наносили удари по транспортним засобам, напали на правоохоронців. Крім того, правопорушники кидали в бік міліціонерів каміння, в результаті чого одному співробітнику "Беркута" заподіяні тілесні ушкодження у вигляді перелому ноги", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією МВС, правоохоронці обеззброїли та затримали правопорушників. До органів внутрішніх справ доставлено 18 учасників цього нападу. У затриманих вилучено маски, бронежилети і захисне спорядження, а також ніж, біти, ланцюг.

Міліція затримала 18 учасників Автомайдана за напад на автобуси з "Беркутом"

Міліція затримала 18 учасників Автомайдана за напад на автобуси з "Беркутом"

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб і пов'язане з опором представникові влади) Кримінального кодексу України. Покарання за вчинення цього злочину передбачена у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років.

В даний час проводяться слідчі дії, в ході яких буде з'ясована ступінь участі у кримінальному правопорушенні кожного із затриманих.
Крім того, як повідомляється в Лабораторному провулку працівники столичної міліції, які патрулювали вулиці Києва, помітили, як група осіб наздоганяє і наносить удари чоловікові. Наздогнавши потерпілого, правопорушники збили його з ніг і продовжили бити.

Правоохоронці припинили правопорушення і затримали 6 правопорушників. Вони доставлені в райуправління міліції і вже затримано процесуально в рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 296 КК України - хуліганство, вчинене групою осіб і пов'язане з опором представникові влади.