ua en ru

Міліція порушила дві справи за фактом підробки протоколів в 30-м і 50-му округах

Міліція порушила дві справи за фактом підробки протоколів в 30-м і 50-му округах Джерело фото:elise.com.ua
Міліція відкрила дві кримінальні провадження за фактом підробки протоколів в 30-му (Дніпропетровська обл.) і 50-м (Донецька обл.) виборчих округах.

Міліція відкрила дві кримінальні провадження за фактом підробки протоколів в 30-му (Дніпропетровська обл.) і 50-м (Донецька обл.) виборчих округах. Про це в ході брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній момент відкрито два провадження про пряму підробку результатів голосування... Нами зафіксовано такі дії з 21 виборчої дільниці у двох одномандатних виборчих округах - це номер 50, де обиралися такі кандидати як Геллер, Байсаров і Яструбенко, і в 30-му виборчому окрузі Дніпропетровської області, де обиралися Дубінін, Захорольський і Гузенко", - заявив Геращенко.

За його словами, в обох випадках розпочато кримінальне провадження за 74 ст. 158 КК україни - "Перешкоджання здійсненню виборчого права громадян шляхом підробки документів".

Нагадаємо, станом на 10 листопада МВС отримало близько 4 тис. повідомлень про порушення на позачергових виборах у Верховну Раду України.